Genopbygning efter brand – Strandvejen 56

2015/2016 | Bygherre: Fokus Asset Management A/S

Genopbygning af historisk bygning efter brand:
Rådgiver, arkitekt og byggestyring på genopbygningen af Strandvejen 56

Strandvejen 56 er tegnet af arkitekt Sven Risom. Huset blev bygget i 1929 som en del af Tuborgs Mineralvandsfabrik. Det er en meget fint detaljeret og gedigen industribygning, som Larsens Tegnestue i 2012 tilpassede store dele af til Implement Consulting Groups organisationskultur og arbejdsprocesser.

I april 2015 startede arbejdet i forbindelse med ombygningen af Experimentarium i Hellerup en voldsom brand. Den bredte sig hurtigt til Strandvejen 56, og hele taget og anden sal nedbrændte totalt. De underliggende etager var ødelagte af vand- og røgskader.

Larsens Tegnestue startede på genopbygningen som rådgiver på baggrund af vores kendskab til bygningen. Vi blev sidenhen arkitekt og stod til sidst også for byggestyringen.

Der var tale om en total genopbygning inkl. nye installationer, der skulle flettes sammen med den gamle bygning. Genopbygningen var et stort, komplekst projekt med mange interessenter og delprojekter, der skulle koordineres.

Bygningen skiftede ejer (og dermed bygherre) undervejs fra Aberdeen Property Invest Danmark til Fokus Asset Management. Vi gennemførte projektet i samarbejde med bygherre, dennes forsikringsselskab Rambøll, rådgivende ingeniør, myndigheder, naboer og lejere. Projektet blev udført i fagentrepriser.

Implement Consulting Group, der lejede størstedelen af bygningen, hyrede endnu engang Larsens Tegnestue til indretningsprojektet.

 

Lejere (indretning)
Implement Consulting Group (Larsens Tegnestue)
VIP – nu Smagssans (Designcraft)
Hot Yoga Hellerup (Mads Werner Arkitekter)
Sonos (egen)
ThorcoBulk (egen)

 

Genopbygningen blev undervejs fotograferet af Mads Frederik Architectural Photography

 

Oversigt over projekter for Implement Consulting Group
DANMARK
Slotsmarken (2005)
Strandvejen 56 (2012)
Strandvejen 58 (2013)
Strandvejen 125 (2015)
Strandvejen 56 (2015-2016)
Strandvejen 54 (2016)

SVERIGE

NORGE